TUINONTWERP MARJOLEIN LANFERMEIJER

border kleur en beplantingsplan

Een goede keuze in het kiezen van beplanting!

In iedere tuin zijn planten onmisbaar.
Een tuin kan niet zonder beplanting. Beplanting beweegt, bloeit, leeft, en geeft iedere tuin iets speciaals. Allerlei factoren zoals standplaats, hoogtes, soort grond, maar ook hoe planten uitdijen zijn zaken waar ik de kennis van heb. Ook de combinatie van kleuren en het zoeken naar de juiste combinatie van struiken, heesters, en vaste planten is een vak apart. Al deze informatie wordt verwerkt in een beplantingsplan. Of het nu gaat om een bestaande tuin of een nieuwe tuin, het maken van een beplantingsplan is heel belangrijk voor de uitstraling van je tuin. Daarnaast vind ik het belangrijk dat een tuin in alle seizoenen van het jaar boeiend en inspirerend is. Belangrijk is het gebruik van planten met bladstructuren, bladkleuren en kleurcombinaties. Daarnaast maak ik graag gebruik van wintergroene elementen (heesters) welke voor structuur in je tuin zorgt.[GRS id=”25″ view=”Masonry” theme=”5″ width=”200″ height=”160″ contWidth=”100″ imagesPerpage=”20″ type=”ver” pagination=”loadMore” title=”onhover” orderBy=”order” ordering=”ASC” clickAction=”openLightbox” openLinkTarget=”_top” lightboxWidth=”800″ lightboxHeight=”600″ lightboxFilmstrip=”0″ lightboxComment=”0″ lightboxContButts=”1″ lightboxFullW=”0″ lightboxFButt=”1″ lightboxGButt=”1″ lightboxTButt=”1″ lightboxFsButt=”1″ lightboxAP=”1″ lightboxAPin=”3″ lightboxImInf=”1″ lightboxSwipe=”1″ lightboxImCn=”1″ lightboxEffect=”fade”]Hoeveel tijd wilt je aan je tuin spenderen?
Je kunt er voor kiezen om de hele tuin vol met planten te zetten, maar je moet dan wel weten waar je aan begint. Verschillende soorten planten in een border geeft meer onderhoud dan een border vullen met 1 en dezelfde plant. Uiteindelijk schiet je er niets mee op als je tuin wordt overwoekerd door planten waar je niet op zit te wachten, omdat je de tijd niet hebt om die op tijd te snoeien.
Welke sfeer zou ik in mijn tuin willen?
Het invullen van de beplanting voor een cottage tuin (diversiteit aan planten, weelderige uitstraling) is anders dan in een formele strakke tuin (veel groenblijvers, hagen, strakkere vormen). Ik heb genoeg voorbeelden van tuinen waar je een keuze uit kunt maken zodat ik daar rekening mee kan houden. Het gehele beplantingsplan kan op papier worden ingetekend en geleverd met een boekje. In het boekje vindt je alle informatie van de beplanting, foto’s, bloei grafieken, snoei adviezen, en de juiste aantallen om te bestellen. Handig als naslagwerk zodat je alle planten in een oogopslag terug kan vinden.

[GRS id=”27″ view=”Masonry” theme=”6″ width=”200″ height=”160″ contWidth=”100″ imagesPerpage=”20″ type=”ver” pagination=”loadMore” title=”onhover” orderBy=”order” ordering=”ASC” clickAction=”openLightbox” openLinkTarget=”_top” lightboxWidth=”800″ lightboxHeight=”600″ lightboxFilmstrip=”0″ lightboxComment=”0″ lightboxContButts=”1″ lightboxFullW=”1″ lightboxFButt=”1″ lightboxGButt=”1″ lightboxTButt=”1″ lightboxFsButt=”1″ lightboxAP=”1″ lightboxAPin=”3″ lightboxImInf=”1″ lightboxSwipe=”1″ lightboxImCn=”1″ lightboxEffect=”fade”]BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

X