Over mij

Wie ben ik?


Marjolein Lanfermeijer

“Wat doe je als je verliefd bent op groen en gek bent op alles wat met tuinen, bloemen, groeien en aarde te maken heeft? Dan maak je daar toch gewoon je beroep van.”

— Marjolein Lanfermeijer, tuinontwerper

Ik ontwerp als tuinontwerpster al 24 jaar hele mooie tuinen voor anderen en daar ben ik ook heel trots op. Ik vond mijn website te statisch en onpersoonlijk. Ik heb het idee dat ik geen contact met mijn klanten heb terwijl ik zoveel over het groen kan vertellen. Al die kennis hou ik nu voor mijzelf en op een weblog kan ik anderen daar ook van laten genieten en meer kennis delen. De ene keer met een plant welke ik onder de aandacht wilt brengen, en de andere keer met foto’s van een nieuwe tuin die gemaakt is.

Enthousiasmeren

Op dit blog wil ik graag aan jullie laten zien wat er allemaal mogelijk is in de tuin met lekker veel foto’s, planten, bloemen en groen. Het is de bedoeling dat jullie net zo enthousiast worden want tuinieren kan je leren door het vooral zelf doen. Hopelijk kan mijn informatie daar een bijdrage aan leveren. Mij inhuren als tuinontwerpster of tuincoach voor je tuin kan altijd nog omdat bijvoorbeeld je tuin te groot voor je is.

In mijn dagelijkse leven naast tuinontwerpster heb ik ook nog hobby’s, sorry meestal wel iets met groen. Ik kan heel veel uren in mijn eigen tuin doorbrengen, sinds 2016 met tuinkas dus er is altijd genoeg te doen. Op mijn vakanties in buitenland bezoek ik altijd weer nieuwe tuinen en fotografeer ik deze weer. Bijna alle foto’s op dit blog zijn door mijzelf gemaakt met mijn Panasonic DMC-F7200 of mobiel. Verder kan ik genieten van wandelen, fietsen, en koken. Dat laatste doe ik weer met groenten uit mijn eigen moestuin van 100 m2 welke ik samen met mijn vriend bij hou. In 2017 ga ik ook nog eens een kleine pluktuin van 75 m2 voor eigen gebruik starten. Een bloemetje geplukt uit eigen tuin weggeven is fantastisch, maar om te zelf te houden is nog leuker. Van dit alles zal ik jullie uiteraard op de hoogte houden.

Dan toch nog maar even wat eigenschappen van mij op een rijtje

snel schakelen
-creatief
-staat graag met beide voeten in de klei
-oplossingsgericht denken
-goed luisteren naar wat men wilt
-even doorwerken
-groen hart
-beelddenker
-kundig lijnenspel wat klopt
-ervaring in het vakgebied