border, tekening border, pluktuinontwerp

Workshop Ontwerp je eigen pluktuin

Workshop Ontwerp je eigen pluktuin

Deze workshop wordt heb ik in maart 2019 drie keer per dag gegeven en duurt een uur.  Je kan je helaas niet meer opgeven, maar misschien komt er in 2020 wel een vervolg vanwege het grote succes. Stuur mij een mail mocht je hiervoor interesse hebben.

Voor wie?

Hij is geschikt voor starters, ook al heb je helemaal geen ervaring. Heb je geen tuin maar balkon dan kan je het plan maken voor potten. Ook ervaren tuinierders kunnen zich opgeven. Het invullen van een pluktuin met veel bloemen op een klein stukje grond vraagt een andere aanpak voor een mooi resultaat.

Wat gaan we doen?

Je gaat zelf een ontwerp maken van een border met plukbloemen, en je gaat natuurlijk naar huis met alles wat je daarvoor nodig hebt om zelf een pluktuin te starten.  Ik vertel jullie alles wat je zou moeten weten over het starten van een pluktuin. Ik zorg voor informatie over de planten zodat je tijdens de workshop al een keuze kan maken. Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen. Het aanleggen van een pluktuin kan je aanleggen door zelf te gaan zaaien of plantjes te kopen op een plantenmarkt.

plukbloemen paars

Misschien alvast over na te denken. Je kan kiezen uit 

  • een border = een stukje aarde met planten)  met eenjarige of vaste planten, of een combinatie.
  • diverse kleuren en kleurcombinaties. 
  • grootte van de border 100 x 100 / 150 x 150 / 100 x 200 of  150 x 300 cm.
  • Je eigen stukje border. Neem dan je tekening zelf mee naar de beurs met de juiste maten. 
  • Als je met potten wilt werken is het handig om te weten hoe groot ze zijn en hoe je ze wilt gaan schikken. Meestal is dat toch wat meer naar de rand
  • een pluktuin heeft veel zon nodig.

Per 2019 is mijn nieuwe site plukjebloemen online. Hier kan je alles vinden wat te maken heeft met pluktuinontwerpen die ik voor jouw kan maken.

landelijk bouquet, plukbloemen
X