Pluktuinontwerp online maken

Online cursus Ontwerp je eigen pluktuin

Wil je ook heel graag bloemen plukken uit je eigen tuin? Dan is dit de kans om je eigen pluktuin te starten want pluktuinen zijn momenteel helemaal hip.  Normaal gesproken geef ik een workshop bij mij thuis maar door Corona heb ik het roer omgegooid. Ik heb voor jullie een online training gemaakt van 10 lessen. In deze training leer je hoe je de pluktuin moet indelen, aarde moet bewerken, zaaien en bloemen kunt kiezen voor geurende en duurzame boeketten.

Wat heel bijzonder is zijn de ruim 100 bloemenkaartjes van de plukbloemen. Hier kan je de pluktuin mee samenstellen of het nu gaat om eenjarigen of vaste planten.

Je krijgt van mij alle informatie die je nodig hebt om je pluktuin te starten. Het is de bedoeling dat je deze border thuis zelf kan toepassen in een stukje gras, op een moestuincomplex, een stukje border wat saai is, of gewoon door een paar tegels uit het terras te halen. Het aanleggen van een pluktuin kan je gemakkelijk zelf uitvoeren door zelf zaaien of plantjes te kopen op een plantenmarkt of in een tuincentrum.

Mocht je geen training willen volgen maar wel meer willen weten over het plukken van bloemen kan je alvast kijken op mijn site plukjebloemen online. Hier kan je heel veel informatie vinden over pluktuinen, plukbloemen en ook hoe ik mijn pluktuin begonnen ben.

landelijk bouquet, plukbloemen
Dit kan bij jouw op tafel staan
X