tuinontwerp Amersfoort

Tuinontwerp in Amersfoort met een natuurlijke uitstraling

Een mooi tuinontwerp in Amersfoort met een fantastisch resultaat.

Als je begint aan een ontwerp is het belangrijk om goed te luisteren wat de klant wilt. Deze woning  van 300 m2 stond in een nieuwbouwwijk in Amersfoort. En tijdens de eerste kennismaking heb ik al hun wensen geïnventariseerd. Het tuinontwerp mocht wel strakke lijnen hebben, echter de beplanting moest de tuin gelijk verzachten. Men wilde heel graag lila kleuren in de planten terug laten komen. Andere wensen waren een terras met een goede omsluiting zodat er privacy ontstond. En ook de oprit die eigenlijk in de tuin was moest dusdanig worden geintegreerd zodat de auto niet zichtbaar was. Verder moest er een echte leeftuin komen dus meer genieten van de tuin dan er in werken. De klanten wilde graag in dit tuinontwerp in Amersfoort elementen terugzien zoals hangmat, moestuin kinderen en een goede kliko berging.

Nieuwbouw

In deze nieuwbouwtuin hebben we een groot terras rondom de hoek van het huis gecreëerd. Er is voor strakke lijnen gekozen, maar door de hoeveelheid borders met beplanting krijgt de gehele tuin al snel een sfeervolle uitstraling. De strakke lijnen van de bestrating in het terras worden onderbroken door gebruik te maken van klinkers. Het gras zorgt voor een rustig geheel waar de kinderen op kunnen liggen of ontspannen. De bomen (dakplatanen) geven het terras beschutting maar zijn zo neergezet dat er ook altijd in de zon kan worden gezeten. Een natuurlijke haag van laurier met blauwe regen zorgt voor een afscheiding naar de oprit van de auto en het gezamelijke buurtplein. Hierdoor creëer je wel privacy op het terras in de tuin. De tuin is in zijn geheel omsloten door een groene beukenhaag zodat er een eenheid ontstaat met de bomen die buiten het kavel al aanwezig zijn. Deze tuin bewijst dat je in 1 jaar tijd van een compleet nieuw aangelegde tuin kan genieten.

Maar ook behoeftes veranderen ( update )

Kortgeleden heb ik dit  tuinontwerp in Amersfoort nog een keer aangepast. Nog even goed naar alle planten in de borders gekeken, de moestuin van de kinderen is komen te vervallen. Overdekt loungen was een grote wens, daarom hebben we een overkapping met een doek gemaakt om heerlijk te ontspannen. Kinderen worden groter, je leven verandert en daarom is het belangrijk om met je tuin mee te gaan en te kijken of die nog steeds bij je wensen past.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Comment

  • Tineke de Bruijn
    4 juni 2020 22:11

    Ha Marjolein

    Wij zouden graag eens met je willen kennismaken. Onze achter (en zij) tuin zijn ontzettend aan vernieuwing toe maar zelf vinden we het lastig om een goed plan te bedenken. We zoeken dus iemand die onze tuin ontwerpt en evt ook helpt aanleggen (bv doordat we een plan hebben dat we met een hovenier kunnen afstemmen ?) inmiddels heb ik al de nodige ideeen op Pinterest verzameld. We kwamen op je naam via bekenden in Zeewolde waarvoor je ook de tuin hebt ontworpen.
    We horen graag !

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.