kijken naar zaaddozen boom

Waarom een tuincoach?

Is het tijd om een tuincoach in te huren? Ben je iemand die met je tuin aan de gang wilt maar niet weet hoe je dat moet aanpakken? 

Heel veel mensen lopen vast en weten niet waar of hoe ze met hun tuin moeten beginnen. Misschien is dit wel je eerste tuin en heb je bijna of geen ervaring. Herkenbaar? Een goed tuingesprek met een tuincoach kan dan heel goed werken want tuinieren kan je leren. Voor degene die zelf hun handen uit de mouwen willen steken, niet teveel uit willen geven, bereid zijn om samen een oplossing te bedenken en hun tuin heel graag anders zien is een tuincoach in je eigen tuin een prima oplossing.
Ik kan vragen die je hebt ter plekke beantwoorden, snel anticiperen, en oplossing gericht denken. Ik ben inmiddels 20 jaar tuinontwerpster met veel ervaring. Naast het reguliere tuinontwerpen word ik steeds vaker gevraagd als tuincoach op uurbasis om ter plaatse snel en oplossingsgericht te denken en met een goed idee te komen. Het voordeel hiervan is dat je snel resultaat hebt en snel aan de gang kan gaan met je tuin.

Hieronder geef ik een aantal voorbeelden van vragen die mij vaak gesteld worden

Goed gereedschap is het halve werk.

Er wordt vaak te laat ingegrepen bij het snoeien. Snoeien doet bloeien. Dat gezegde klopt maar snoeien houdt  de plant gezonder, ziet er mooier uit en kan langer mee. Snoeitips specifiek voor jouw planten kan ik je ter plaatse geven,

Deze boom leeft ook in de avond

Moet ik de boom verplaatsen of toch is het toch beter om hem er uit te halen? We kijken naar hoe gezond een boom is, of die nog verder groeit en of die de andere planten belemmert in hun groei.

Keitjes in beton bij het Eden project in Engeland

Mijn bestrating zou ik willen veranderen of aanpassen. Misschien wil je het terras wil ergens anders of een tweede terras.

Hardhouten pergola in aanbouw

Ik wil mijn hele leven een pergola, maar past die wel in mijn tuin en hoe maak ik dan zoiets??

snelle schets om een idee te geven

Een andere indeling van een bestaande tuin zonder een ontwerptekening. Je kunt ter plaatse met piketpalen de lijnen uitzetten en op deze manier goed zien wat je dan krijgt en of je mooi vind.

2 hoge potten met zomerbloeiers eenjarig

Je kunt ook denken aan hulp bij het vullen van potten met eenjarige planten die lekker lang bloeien of advies voor uw balkon.

Hoge beplanting staat mooi achterin een border

Op welke plek kan ik bepaalde planten neerzetten zonder al teveel uit te geven aan planten die steeds maar weer dood gaan?

Sla, wortelen en andijvie van het land.

Leuk een stukje moestuin bij het huis, hoe leg ik dat aan en op welke plek?

Welke planten trekken vlinders aan?

Wil je een een border met planten die vlinders, vogels en andere dieren aantrekken dan kan ik je lijst met planten hiervoor geven.

Bij jouw in de tuin

Herken jij je in dit verhaal dan bied ik mijn ervaring en deskundigheid aan met liefde voor al je groen. Dus zonder dat ik ga tekenen ( geen tuinontwerp) maar met jouw ideeen en mijn groenervaring en meetlint in de aarde gaan we samen aan de slag.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Comment

  • Marga van Kalleveen
    13 februari 2022 14:51

    Een tuincoach spreekt me eigenlijk wel aan. Ik wil mijn tuin onderhoudsvriendelijker maken. Maar wat gaat dat dan kosten. Kan je mij een idee geven van tijd en uurtarief?

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.