plukbloemen in vaas

Pluk eens een bosje bloemen

Plukbloemen knip ik ieder jaar uit mijn eigen tuin zoals lathyrus, zinnia’s en dahlia’s. Helaas zijn het vaak maar kleine bosjes uit eigen tuin en vind ik het zonde om te plukken als je niet zo veel hebt. De bossen bloemen die je tegenwoordig koopt spreken mij niet aan met al dat groene vulsel en amper bloemen. Ik hou gewoon meer van een natuurlijk boeket en het liefst zelf geplukt.
Sinds januari 2017 heb ik een stukje grond van 75 m2 erbij kunnen huren op ons moestuincomplex waar ik ook al een groenten tuin heb van 150 m2. Hieronder starten mijn belevenissen en misschien voor jullie ook wat adviezen hierover. Vragen en opmerkingen zijn uiteraard welkom.

Eerst de schop er in!


Niets gaat vanzelf. Gelukkig staat er nog een oude kist die ik heb opgeknapt. Na het opschonen en snoeien van de wal met metershoge bomen die veel te veel zon wegnemen is het zware werk nog niet gedaan. Er is jarenlang niets met de grond gedaan dus ik heb er voor gekozen deze helemaal een keer om te spitten en van oude stalmest te voorzien. Door de vorst ligt het twee weken stil, maar ondertussen heb ik genoeg tijd om de ideeen die ik heb uit te werken op papier.


Meten is weten


Ik begin met het opmeten van de grond en het maken van een plattegrond. Voor de plattegrond gebruik ik schaal 1:50 cm ( d.w.z. 1 cm op je tekening is 50 cm in het echt). Vergeet niet aan te geven waar het noorden is. Zon is heel belangrijk voor de bloemen en zo weet je hoe de zon op je kavel draait.

Wie is moeders mooiste?


Daarna begin ik met het maken van mijn favoriete bloemenlijst, niet alleen soorten benoem ik maar er volgt ook een keuze voor welke eenjarige en welke vaste planten er gekozen worden Dit verwerk ik in een lijst en zet hier ook in welke planten ik wil kopen en welke ik zelf wil gaan zaaien.


BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

2 Comments

 • Marieke
  19 maart 2017 20:22

  Oh die pluktuin wil ik later dit jaar graag zien!
  Mooie site Marjolein.

  • Marjolein
   20 maart 2017 14:47

   Dank je, ik laat het wel even weten wanneer die op zijn mooist is. Dan kan je een bosje bloemen plukken

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.