oude bestrating

Keuze genoeg in het kiezen van bestrating

Tegenwoordig wordt veel aandacht besteed aan de keuze van bestrating. De keuze hiervoor, en de manier waarop je bestrating goed toepast, is bepalend voor de sfeer die je tuin uitstraalt. Je kan oude bestrating nieuw leven inblazen door deze te gebruiken in combinatie met een nieuwe klinker. Hierbij denk je gelijk aan duurzaamheid.

Het is belangrijk dat u de juiste keuze maakt voor de functie waarvoor u het gaat gebruiken. Gaat het om een terras, pad of oprit? Naast de functie die de bestrating krijgt heeft u ook nog eens te maken met de diversiteit van alle materialen die er op de markt zijn. Grindtegels, natuursteen, gebakken klinkers, maar ook halfverhardingen zoals grind, of split komen steeds vaker voor. Welke keuze u ook maakt, als het eenmaal ligt heb je ook te maken met onderhoud. Een poreuze steen houdt meer vocht vast, dus zal meer mos aantrekken. Tussen een klinker zal meer onkruid groeien dan tussen een grote tegel.
Als je voor een grotere tegels kiest lijkt de tuin groter en dat heeft dus weer invloed op het ruimtelijke effect van de tuin. Op bijgaande foto’s geef ik u een beeld van de mogelijkheden van bestratingsmaterialen. Keuze genoeg dus!

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.