tuinontwerp

Waarom is een tuinontwerp zo belangrijk?

Maar hoe bereikt je dit alles?

Een goed doordacht tuinontwerp brengt je woonomgeving tot leven, en kan er voor zorgen dat uw tuin straks alle ontspanning en gezelligheid biedt die je wenst. Mis je de tijd, kennis, of creativiteit, dan kan een tuinontwerper ervoor zorgen dat je wensen worden vertaald in een goed tuinontwerp.

Waarom een ontwerp?

Een ontwerp is een basis voor iedere tuin. Met een goede indeling, het juiste gebruik van materialen breng je een tuin in evenwicht. Een goed ontwerp zorgt ervoor dat je nog jaren lang plezier van je tuin hebt. Ervaring en kennis van alle zaken die voor een ontwerp van belang zijn kan ik je bieden.

Hoe werk ik?

Ik kom bij je thuis en ga samen met je naar de tuin kijken en inventariseer je wensen.
Dit eerste gesprek is altijd vrijblijvend en gratis. Daarna maak ik 1 of meerdere schetsontwerpen, welke ik met jouw in een tweede gesprek bespreek.

Een schetsontwerp geeft je een beeld van welke sfeer en indeling je kunt verwachten.
Na goedkeuring van het schetsontwerp wordt een definitief ontwerp uitgewerkt.
Het definitief ontwerp dient als basis voor alle werkzaamheden die straks uitgevoerd gaan worden. Je kunt hierbij denken aan bestratings-voorstel, beplantingsplan, verlichtingsplan, en een globale prijsindicatie. Ook dit ontwerp wordt mondeling toegelicht.

Als het definitief ontwerp is goedgekeurd kan de offerte worden aangevraagd. Deze offerte tezamen met werktekeningen, planning, en omschrijving van de werkzaamheden zijn de basis voor een goede uitwerking van het tuinontwerp. En dat terwijl er nog geen spa de grond is ingegaan.

En dan….. aan het werk!!


Bent je handig, en wilt je zoveel mogelijk zelf doen? Je kunt het beste met mij overleggen welke zaken door jezelf kunnen worden uitgevoerd. Maar je kunt de aanleg ook volledig of gedeeltelijk laten verzorgen door een hovenier. Wilt je zelf de hovenier aan het werk zetten, of wilt je dat ik dat voor jouw coördineer? Ik neem van tevoren al deze mogelijkheden met je door, want uiteindelijk bepaalt jezelf op welke manier je van mijn deskundigheid gebruik wil maken.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

1 Comment

 • Louise Verkerk
  9 september 2021 13:17

  Beste Marjolein,
  Graag zou ik willen weten wat je vraagt voor alleen een ontwerp. Wij willen het graag zelf doen maar hebben gewoon totaal geen idee.
  Graag hoor ik van je.
  Met vriendelijke groet, Louise

Leave a Reply

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.